Konrád György dedikál a 83. Ünnepi Könyvhéten


DEDIKÁLÁSOK AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ STANDJÁN

KONRÁD GYÖRGY
2012. június 9-én 18.00 h-tól dedikál a Vörösmarty téren


Konrád György a könyvhéten

DEDIKÁLÁSOK AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ STANDJÁN

KONRÁD GYÖRGY
2010. június 5-én 16.00 h-tól és június 6-án 17.00 h-tó

AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ KÖNYVHETI KÖNYVEINEK BEMUTATÓJA
a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermében
Időpont: 2010. június 4. (péntek), 17 óra


Meghívott vendégek:

Charles Fenyvesi író; Konrád György író; Lator László költő, műfordító;

Simonyi András nagykövet; Vámos Miklós író

Házigazda:

Barna Imre, az Európa Könyvkiadó igazgatója

Közreműködik:

Takács Katalin és Lengyel Ferenc előadóművész

Bemutatásra kerülő könyvek:

Charles Fenyvesi: Elmélkedések egy kerti padon
Közzétette: The Book Depository
Konrád György: A városalapító

Szabó Magda: Drága Kumacs! Levelek Haldimann Évának

John Lukacs: A történelem eleven valósága. George F. Kennan és John Lukacs levelezése

Vámos Miklós: Kedves kollégák

DEDIKÁLÁSOK AZ EURÓPA KÖNYVKIADÓ STANDJÁN

KONRÁD GYÖRGY
2010. június 5-én 16.00 h-tól és június 6-án 17.00 h-tó

Charles Fenyvesi
2010. június 5-én 17.00 h-tól és június 6-án 16.00 h-tól

Vámos Miklós
2010. június 5-én és június 6-án 18.00 h-tól


Felolvasás Regensburgban Október 17-én, 19 órakor

A CulturElle Alapítvány alapítványrendezésében 2009. október 15. és 18. között Regensburgban, a határnyitás 20. évfordulójára rendezett magyar kulturális fesztiválon. Felolvasás németül, körülbelül negyven perc időtartamban.

replica watches australia Október 17-én, 19 óra

Lesung in Regensburg 17. Oktober, um 19. Uhr.


Húsz évvel a berlini fal leomlása után: visszaemlékezések, előadások, reflexiók - konferencia

A 2009/2010-es akadémiai év elején a Nápolyi L’Orientale Egyetem Húsz évvel a berlini fal leomlása után: visszaemlékezések, előadások, reflexiók (A vent’anni dal crollo del muro: Testimonianze, Rappresentazioni, Riflessioni) címmel konferenciát rendez, melyre tisztelettel  meghívja Önt és felkéri, hogy kb. húsz perces hozzászólásával járuljon hozzá a konferencia sikeréhez. A konferencia programjában tudományos előadások és közép-kelet-európai (illetve német) írók hozzászólásai szerepelnek majd, melyekkel Egyetemünk a közép-kelet-európai kultúrát kívánja bemutatni az egyetemi hallgatóknak és minden érdeklődőnek.

A konferencia időpontja 2009 október 1-3

Konferenz in Neapel, (Italien), Universita L’Orientale: A vent’anni dal crollo del muro: Testimonianze, Rappresentazioni, Riflessioni.
Rede über den Mauerfall


Meghívó a Berlini Nemzetközi Konferenciára

„Elszabadult emlékezet” című Nemzetközi Konferencia

2009. szeptember 3-án Berlinben megrendezésre kerül az „Elszabadult emlékezet” című Nemzetközi Konferencia, melynek témája az 1989 utáni viták a népirtásról, a kényszermunkáról és a II. világháborúról. A nyitó előadást Konrád György tartja.

 http://stiftung-denkmal.de/var/files/pdf-ateien/flyer_entfesselteerinnerung_web_02.pdf

 Konrád György dedikál

Konrád György a 80. Ünnepi Könyvhét keretében 2009. június 6-án, szombaton 15.00–16.00-ig valamint 2009. június 7-én, vasárnap 17.00–18.00-ig dedikálja Harangjáték című új kötetét az Európa Könyvkiadó standjánál (46-os stand).KONRÁD GYÖRGY: HARANGJÁTÉK című új könyvének bemutatója (2009. június 3., este 7)

Június 3-án, szerdán este 7 órakor az Alexandra Pódiumon (Budapest V., Nyugati tér 7.) bemutatásra kerül Konrád György: Harangjáték című új kötete.  bolso fendi imitacion Konrád Györggyel Barna Imre, az Európa Könyvkiadó igazgatója beszélget.KONRÁD GYÖRGY EST A PETŐFI IRODALMI MÚZEUMBAN (OKTÓBER 30., ESTE 7)

Október 30-án, csütörtökön este 7 órakor a Petőfi Irodalmi Múzeumban adják át a szerzőknek Konrád György 75-ik születésnapjára eredetileg egyetlen példányban készült, majd 100 példányban sokszorosított, számozott és aláírt /Isten hozta a látogatót/ című köszöntőkönyvét. Az ünnepi találkozón az írót Ágoston Zoltán kérdezi,/ Inga/ c. művéből Bálint András, készülő könyvéből a szerző olvas fel. Moderátor Kőrössi P. József, házigazda a Noran könyvkiadó. Mindenkit szeretettel várnak.Ördögkatlan Fesztivál (Kisharsány) - Konrád György a fesztivál vendége

Színes és színvonalas programokkal várja a közönséget az Ördögkatlan fesztivál, melynek augusztus 7. és 9. között első alkalommal ad otthont a baranyai Kisharsány, Nagyharsány és Palkonya - közölte a fesztivál igazgatója csütörtöki pécsi sajtótájékoztatóján.

Augusztus 8. (péntek)
16.00-17.00 Jelenkor beszélgetés: Konrád György –Ágoston Zoltán – Vylyan terasz

http://www.vinoport.hu/?node=807


Rondino Fesztivál Hegymagason

Negyedszer rendezik meg Hegymagason a Rondino Fesztivált, idén július 30. és augusztus 3. között. A kortárs zenei koncerteknek a római katolikus templom ad helyet.

Augusztus. 2. szombat
18.00 A Kultúrház előtti téren
Konrád György felolvasóestje
http://www.ekultura.hu/mutat.php?cid=4491


„A könyv utóélete” – Felolvasóest Budaörsön

Június 11-én, szerdán, 18:30 órakor tag heuer replica a Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtár Galériájában (Budaörs, Károly király u. 20.) Konrád replique audemars piguet György felolvasóestet tart Inga című könyvéből.


Író-olvasó találkozó Székesfehérváron

Június 10-én, kedden, 18 órakor a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár olvasótermében (Székesfehérvár, Oskola u. 7.) Konrád Györggyel beszélget Gellén-Miklós Gábor irodalomtanár, költő. cartier replica watches panerai replica watches


Konrád György dedikálja Inga című új kötetét

Június 7-én, szombaton valamint június 8-án, vasárnap délután 16 és 17 óra között, a 79. Ünnepi Könyvhéten, a Noran Könyvkiadó standjánál (stand9) Konrád György dedikálja Inga című új könyvét (Budapest, Vörösmarty tér).


Konrád György Inga című új kötetének bemutatója

Június 3-án, kedden délután 19 órakor Pécsett, a Művészetek és Irodalom Házában (Pécs, Széchenyi tér 7-8.) Konrád Györggyel beszélget Kőrössi P. József a szerző Inga című új regényéről. Házigazda a Jelenkor Alapítvány és a Noran Könyvkiadó.


Nyakán kötél, lábán kő? (Konrád György, Népszabadság, 2008.05.29)

Ki mondja ezt? Egy megválasztott politikus a másik megválasztott politikusról? Hol? Maffiatanácskozáson? Milyen országban?

Ahol az, aki így beszél, három megkérdezett közül kettőnek tetszik? Méghozzá európai uniós tagországban? És a többi országbeli politikusoknak ez tetszik? Értesültek róla, hogy a kolléga, aki még sohasem hazudott, hogyan szellemeskedik? Szereti a nyakuk ezt az élcet? Megbíznának a barátságában? Az önfegyelmében? Ha most bocsánatot kér, legközelebb vajon nem szalad ki a száján valami ehhez hasonló elmésség? Miért szalad, ha szalad? Mert szívből jön, mert a vágy űzi. Aki ezzel a képes beszéddel szólja el magát, az éppen ezt a képet szeretné megvalósulva látni, szíve nem is olyan titkos zugában. Szeretné látni nem kevésbé szellemes riválisát kővel a lábán, kötéllel a nyakán? Annak, aki ilyen képeket hallucinál, ha nem ő maga volna az, ez a vicces politikus azt ajánlaná, hogy fusson a pszichiáteréhez. És hogy az ő stílusában maradjunk: de gyorsan. Az istenadta nép pedig megfontolhatná, hogy minek örül, amikor az ilyen köteles-köves beszédet megtapsolja.

Konrád György
író

Népszabadság, 2008.05.29


Konrád György 75 éves

A Noran kiadó Konrád Györgyöt 75. születésnapjára megajándékozta egy egypéldányos Isten hozta a látogatót című Köszöntőkönyvvel. A kötetben 83 szerző – az író barátai és jó ismerősei – kézzel írt szövegei olvashatók.Konrád György elnyerte a National Jewish Book Council díjat

Konrád György A Guest in My Own Country: A Hungarian Life (New York, Other Press Books, 2007. – Elutazás és hazatérés, Fenn a hegyen, napfogyatkozáskor egy kötetben, angolul) című kötetéért, 2007-ben, New Yorkban megkapta a National Replika Klokker NorgeJewish Book Council díját életrajz, önéletrajz és memoár kategóriában.